Ho Chi Minh city, vrije dag

30 maart 2025 - Ho Chi Minh City, Vietnam

Een vrije dag, dat betekent rustig aan en keuzestress. Wat moet je in een vreemde stad, je hebt de hoogtepunten al gezien en het is nou niet een stad om lekker te flaneren.

Harro , onze reisleider komt naast ons zitten hij is vanmorgen om half 8 al op pad geweest. Er wordt gerepeteerd in de stad voor het 50 jarig bestaan van de republiek, die is begin april, als wij in het vliegtuig naar huis zitten.

Samen met hem gaan we straks wandelen naar de Jade Pagode, ben benieuwd. 10 uur verzamelen, Harro dacht dat we maar met zijn drieën zouden zijn maar uiteindelijk zijn we met 8, leuk. Volgens google maps is het 33 minuten maar uiteindelijk doen we er 50 minuten over. De route gaat over drukke wegen, oude straatjes, er is van alles te zien. Ook verwonderen we ons steeds weer over het grote aantal kabels van het elektriciteitsnet, alles hangt boven de grond. De Jade Pagode is een Chinese Pagode met de nodige details van Jade. Het is druk, vooral met jonge mensen. Het is natuurlijk zondag en het lijkt ook wel of iedereen even naar Boedha moet. Schoenen uit, schouders en knieën bedekt, schuifelen we achter de mensen aan en branden een wierookstokje. Binnen kun je kaarsjes maar ook fruit en andere etenswaar kopen en dat offeren aan de "goden" Helaas geen foto,s maken binnen. Na afloop drinken we wat aan de overkant, zo hebben we uitzicht op de ingang. Alle bromfietsrijders, weer helemaal ingepakt van top tot teen stappen weer massaal op de brommer en wij maar mopperen over een mondkapje. We bestellen we een taxi voor de terugreis, voor terugwandelen is het veel te warm ,35 graden . De prijs van de taxi 34000 duong= 1.20 Euro

De lunch gebruiken we op aanraden van Marja en Toon bij Grandma Lu een aantal straten verderop. Een broodje kip.

Na de siësta, de mussen vallen ondertussen dood van het dak, gaan we nog even naar de Saigonrivier kijken. Als we net op pad zijn begint het een beetje te spetteren, 20 minuten later lopen we in een heuse tropische hoosbui. Terug in het hotel zijn we doorweekt. Een deel van de groep zit al aan het bier. Wij sluiten later aan

We eten 's avonds weer bij hetzelfde Indiaase restaurant van gisteren, weliswaar met een andere groep en ook weer heel gezellig. Morgen gaan we naar de Mekong Delta.

Om iedereen gerust te stellen, wij heb er hier niets van gevoeld van de aardbevingen.

1. Wilhelmus Van de Sande:
    30 maart 2025
    Nog een week genieten? Mekong Delta, dat zal varen worden?
  2. Arno en Christien:
    30 maart 2025
    Nog 4 dagen, donderdag weer thuis.
    Zeker varen, koelte !
    Was vandaag 35 graden!
  3. Margriet:
    30 maart 2025
    zo te nat, zo te warm, toch genieten van alle indrukken het is een fasinerend land.
  4. Mario and Rere:
    30 maart 2025
    Nice pictures and the electricity cabels are complying with all standards 🙄 lol enjoy the Mekong delta and no more tropical downpours were we in downunder are regular exposed to
  5. Marian:
    31 maart 2025
    Weer een mooi verhaal.. nog maar 4 dagen... wat is het snel gegaan. Maar voor jullie een wereldreis! Waarvan wij hebben meegenoten.
  6. Maria en Alf:
    31 maart 2025
    Finally have a day of wifi so we have been catching up on all the stories & photos you have provided. It almost feels as if are travelling with you the detail stories are great as always.
    We also have only 5 days left of our cruise so will be home around the same time.
    Enjoy your last few days then brace for the flights home💕